Bekerült a PS elnökségébe Forró Tibor is, aki szerint bizonyították, hogy nem díszmagyarok

2020. június 7. - 07:32 | Belföld

A Progresívne Slovensko szombaton tartotta pártkongresszusát, melyen szoros megmérettetésben Irena Biháriovát választották a formáció új elnökének.

Bekerült a PS elnökségébe Forró Tibor is, aki szerint bizonyították, hogy nem díszmagyarok
Forró Tibor (Fotó: Cséfalvay Á. András)

Nemcsak a párt elnökéről, de annak alelnökeiről és az elnökség tagjairól is döntöttek. Alelnökökké a korábbi elnököt, Michal Trubant, Zora Jaurovát, Michal Šimečkát, Martin Hojsíkot és Ivan Štefunkót választották.

Az elnökségnek pedig kilenc tagja lett: Ivan Sakin, Ondrej Prostredník, Lucia Plaváková, Peter Brozman, Ivan Hudcovský, Igor Fedurco, Zuzana Števulová, Branislav Vančo, valamint Forró Tibor, a PS-en belüli Magyar Platform vezetője.

“Köszönöm minden küldöttnek, aki rám szavazott és lehetővé tette, hogy mától a PS elnökségének tagja lehetek. Bebizonyítottuk kritikusainknak, hogy nem díszmagyarok vagyunk, hogy nemcsak egy párt képviselheti a szlovákiai magyarokat, és hogy a korrekt dialógus, a közös jövőbe tekintés tesz minket egyenlő partnerré, nem a sértődöttség politikája és memorandumokkal való diplomáciai amatőr hazárdírozás. Nagy munka vár ránk, de optimizmussal tekintek az előttünk álló időszakra.” - közölte Forró Tibor, a Magyar Platform elnöke sajtóközleményükben.

(parameter)