Beküldenek egy mentőkutyát, hogy megkeresse az utolsó eltűntet az eperjesi panelházban

2019. december 8. - 08:00 | Régió

A tűzoltók szombaton este befejezték munkájukat a gázrobbanás sújtotta eperjesi panelházban. A rendőrség a Facebookon közölte, hogy este nyolc előtt átadták az eperjesi városvezetés illetékeseinek a házat.

Beküldenek egy mentőkutyát, hogy megkeresse az utolsó eltűntet az eperjesi panelházban
Fotók: TASR - További felvételekért kattints!

Közölték azt is, hogy vasárnap reggel megpróbálják a hegyi mentőszolgálat speciálisan kikézett emberkereső kutyájával felkutatni az utolsó eltűnt személyt. Hivatalosan ugyanis továbbra is hét az áldozatok száma.

Ján Goliaš, a kerületi tűzoltóság igazgatója kifejtette, hogy a lakásokat csak kívülről, az ablakokon keresztül szemmel tudták átkutatni, ezért van szükség a kutyára. Személyek ugyanis nem mehetnek be a házba.

A tűzoltók munkája ezután sem ér véget teljesen, a válságstábbal együttműködve továbbra is rendelkezésre állnak és készenlétben lesznek.

A felrobbant panel melletti parkoló egy másik panelből fényképezve

Jozef Polák statikus elárulta, hogy az épület nagyon rossz állapotban van, elsősorban a felső emeletek, de ott a beomlott lépcsőház is. Véleménye szerint a legjobb megoldás a helyzetre való tekintettel a bontás.

Vladimír Tomek, Eperjes város szóvivője ezt kiegészítette azzal, hogy többen, főleg az alsóbb emeleteken lakók arról érdeklődtek, nem lehetne-e valamilyen módon a személyes holmijaikat kihozni, ám szavai szerint a tűzoltók is többször hangoztatták, hogy rengeteg mindent eláztatott a víz, amivel a tűzoltók oltottak, a betört ablakokon keresztül pedig ez mind megfagyott, szóval tulajdonképpen nem maradt semmi mentenivaló.

Tomek közölte azt is, hogy vasárnap regel 9-kor a környező panelházakban a 15-iktól a 25-ik bejáratig gázteszteket végeznek majd, éppen ezért arra kérik az ott lakókat, hogy maradjanak otthon. Ezekben a lakóházakban már otthon lehetnek az emberek. Az 5-ös lépcsőházban ugyanezt 11-kor végzik el, ez az egyik kiürített panel. Itt viszont arra kérik a lakosokat, hogy a ház mellett gyülekezzenek.

Kapcsolódó cikkek:
Beszakadt az egész lépcsőház az eperjesi panelházban! (Videó)
Őrizetbe vették az eperjesi gázrobbanás feltételezett felelőseit
Nem találtak több halottat a felrobbant eperjesi lakóházban
"Pusztán az életem maradt, de az mindennél fontosabb" - megszólaltak a lakosok
Egy biztonsági kamera megörökítette a robbanást Eperjesen! (Videó)
Eperjesi gázrobbanás - Újabb videók és fotók a helyszínről!
A liftakna megtelt gázzal, ez okozhatta az óriási robbanást a lakóházban – a rendőrség eljárást indított

(TASR, Nový Čas)