Beleállt Zuzana Čaputová modell lányába a törpepárt elnöke, a rendőrség azonnal a fiatal védelmére kelt

2021. október 19. - 13:41 | Belföld

A rendőrség évek óta figyelmeztet az interneten történő zaklatásra, erre pedig hozott is egy friss példát, aminek az elkövetője egy politikus volt, az áldozata pedig történetesen Zuzana Čaputová köztársasági elnök lánya.

A rendőrség a közösségi oldalán számolt be róla, hogy a járvány ideje alatt nőtt az interneten elkövetett zaklatások, támadások száma, amelyeknek nem csupán gyerek áldozatai vannak.

A rendőrség egy egészen friss esetet hoz fel példaként, aminek az elkövetője Tomáš Taraba, a Život – NS nevű politikai párt elnöke. „A közösségi oldalunkon általában nem kommentáljuk a politikusok kijelentéseit, lépéseit, és teljesen mindegy, hogy melyik politikai táborról van szó. Ha bűncselekményt követnek el, a munka ezen részét kollégáinkra, a nyomozókra hagyjuk. Ebben az esetben viszont túlléptek minden határt” – áll a rendőrség Facebook-oldalán, majd kitérnek rá, hogy az említett politikus „nyilvános lincselésre” dobott ki egy fiatal lányt, aki még 18 éves sincs.

„Teljesen mindegy, hogy kinek a lányáról van szó. Ez egy minden határt túllépő támadás egy gyerek ellen, mindössze a kinézete miatt”

– áll a rendőrségi bejegyzésben. A hatóság szerint ez egy példaértékű eset az internetes zaklatásra, ami ellen a rendőrség évek óta harcol.

Taraba történetesen Zuzana Čaputová 17 éves lányába, Emmába kötött bele, aki az elmúlt napokban modellként lépett fel a Fashion LIVE 2021 keretében. A politikus megosztotta közösségi oldalán a lányról készült egyik fotót, és a következő szöveget írta fölé:

„A tegnapi naptól tudjuk, hogy új topmodellünk van Szlovákiában”.

Az internet népét sem kell félteni, kapott is ezért hideget-meleget a politikus.


Forrás: Tomáš Taraba - Facebok / Polícia Slovenskej Republiky / EVA

-para-