Beleesett a sárba… A roma kultúráról másképp Dunaszerdahelyen

2018. október 10. - 21:31 | Régió

Milyen ma romának lenni? Lehet-e beilleszkedni kirekesztő világunkban? A cigány kultúra remek szórakozás, de mi van, ha karcol? Ezekről a kérdésekről beszélgetnek kóstolóval megrakott kerekasztal mellett Vajda Violetta moderátorral Oláh Gábor szociológus, a brünni Masaryk Egyetem és az ostravai egyetem tanára, valamint a Fláre Beás zenekar tagjai pénteken Dunaszerdahelyen, az NFG klubban.

Vendég: a Fláre Beás zenekar és Oláh Gábor szociológus
Moderátor: Vajda Violetta kultúraszervező
2018. október 12. 19.00
Dunaszerdahely, NFG klub – Bartók Béla korzó 788/1
Társszervező: Jazzklub DS
A belépés ingyenes.

A Fláre Beás zenekar autentikus, elsősorban beás cigány zenét játszik immár 27 éve, Veszprém megye cigány folklórjának legkiemelkedőbb képviselőjeként. Tagjai beás cigány fiatalok Devecserből, Borsodpusztáról és Somlószőlősről, akik mindannyian családjaikból öröklött tehetséggel vannak megáldva, melyet kitartó gyakorlással, nagy lelkesedéssel mára magas színvonalú, zenei élményt adó különleges produkcióvá érleltek.

Ez alkalommal a banda tagjai nemcsak muzsikálnak és táncot, éneket tanítanak, hanem mesélnek a zenéről, a roma kultúráról, a kitörési lehetőségekről, magukról és azokról az izgalmas, sokszor megrázó helyekről, ahova egyre többet hívják őket muzsikálni, beszélgetni.

A Fláre Beás tagjai ígértek cigánykenyeret, akinek van kedve, csatlakozzon a kóstolóhoz saját házi finomságaival. A szervezők várnak mindenkit szeretettel!

Tagok:
Orsós Ervin – gitár
Orsik Ferenc – tambura
Orsós András – kanna
Orsós Tibor – ének
Bogdány Sándor – cajon
Kovács Krisztián „Kiki” – kanna, tánc