Belehalt sérüléseibe a Lipšic által elgázolt gyalogos

A kórházban életét vesztette az a 72 éves férfi, akit Daniel Lipšic (OĽANO-NOVA) parlamenti képviselő gázolt el a pozsonyi Vajnorská úton.

Belehalt sérüléseibe a Lipšic által elgázolt gyalogos
Fotó: Nový Čas

"Orvosaink minden igyekezete ellenére a sérült férfi életét sajnos nem sikerült megmenteni" - közölte a Pozsonyi Egyetemi Kórház szóvivője, Zuzana Eliášová.

A baleset röviddel hétfő este 8 óra után történt. Az ellenzéki parlamenti képviselő Škoda Superb típusú gépkocsijával haladt az úton, elmondása szerint az utolsó pillanatban vette észre a sötét ruhát viselő férfit, és már nem tudta elkerülni a gázolást.

"A közeli bevásárlóközpontban voltam. Nem mentem túl gyorsan, körülbelül ötvennel, és csak közvetlenül az ütközés előtt vettem észre az idősebb urat. Valószínűleg a közeli borozóból jöttki. Azt hiszem, az ütközés az átkelő után történt, de ezt majd vizsgálat tárgyát képezi. Nagyon sajnálom, hiszen egy emberéletet követelt az eset, és ha tudok, illetve ha lesz fogadókészség a másik oldalon, szeretnék segíteni a családnak. Az utolsó pillanatig bíztam benne, hogy a balesetnek nem lesznek végzetes következményei. Őszinte részvétem a családnak" - nyilatkozta Lipšic hétfő este a Nový časnak.

A politikus hétfő éjszaka visszatért a baleset helyszínére, ahol közreműködött a baleset rendőrségi rekonstrukciójában. A gázolás idején a helyszínen tartózkodó szemtanúk megerősítették, hogy az elhunyt nyugdíjas férfi a közeli borozóból távozva akart átkelni az úton. Lipšicet rögtön megszondáztatták a baleset után, alkoholtesztje negatív lett.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a gyalogos nem az átkelőn, hanem annak közelében lépett az úttestre. A baleset körülményeit még vizsgálják.

(parameter)