Beleszállt a rendőrség a szlovákul nem beszélő biciklis nőbe

A rendőrség alaposan beleszállt abba a gútai nőbe, akit állítólag azért bírságoltak meg, mert gyorsan haladt kerékpárjával.

Beleszállt a rendőrség a szlovákul nem beszélő biciklis nőbe

A napokban beszámoltunk róla, hogy múlt héten, szombat reggel 7 óra körül egy gútai nő Gúta és Pacsérok településrész között haladt kerékpárral, amikor a rendőrök megállították. A nő szerint a rendőrök azt mondták, azért bírságolták meg 5 euróra, mert gyorsan hajtott a kerékpárral.

Az esetről érdeklődtünk a rendőrségnél is. Renáta Čuháková, Nyitra megye rendőrségi szóvivőjének tájékoztatása szerint azonban a rendőrök azért büntették meg a kerékpárost, mert bukósisak nélkül közlekedett. „A rendőrök a törvény szerint jártak el az ügyben“ – nyilatkozta portálunknak a szóvivő.

Az eset idején a rendőrautóban lévő fedélzeti kamera rejtélyes okok miatt ki volt kapcsolva, így nem készült felvétel az eljárásról. Miután az eset medializálva lett, a hatóság vette a fáradságot, és kikérte a gútai városi rendőrség által a közelben üzemeletetett térfigyelő kamera felvételét, amelyen látható, hogy a kerékpáros nem visel sisakot. A videót a rendőrség hivatalos Facebook-oldalán is közzétették, meglepően lekezelő stílusban kommentálva az ügyet.

„Hazudozó a kerékpáron: Siránkozott a televízióban, kritizálta a rendőrséget, de ezzel a felvétellel nem számolt (...) Mivel tudta, hogy a rendőrök nem készítettek róla videofelvételt, hazudozott a televízióban és kitalációkkal feketítette be a rendőrség alkalmazottait “

– írta a rendőrség a Facebookon.

Mivel az esetről korábban beszámoló JOJ TV riportjában az érintett gútai nő azt is elmondta, hogy nem beszél szlovákul, és az intézkedő zsaruk nem voltak vele hajlandóak magyarul beszélni, a rendőrség ebbe is belekötött.

„Felrótta a rendőröknek, hogy nem beszélnek vele magyarul, ami abszolút helytelen szemrehányás”

– jegyezte meg a rendőrség, magyarellenes kommentlavinát indítva el a közösségi oldalon...


-para-