Belga Nagydíj: Másodszor is félbeszakították a futamot, Verstappen verseny nélkül nyert

2021. augusztus 29. - 18:58 | Sport

Másodszor is félbeszakították a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjat Spa-Francorchamps-ban a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt.

Belga Nagydíj: Másodszor is félbeszakították a futamot, Verstappen verseny nélkül nyert
Fotó: Formula 1 - Twitter

A verseny a heves esőzés és az erős szél miatt nem rajtolhatott el 15 órakor, 25 perccel később pedig a mezőny két kört tett meg a biztonsági autó mögött, majd a versenybíróság piros zászlóval félbeszakította az eseményt.

Csaknem három és félórás várakozást követően 18:17 órakor újfent kigurultak a versenyautók a pályára a Safety Car mögött, de két kör után ismét visszatértek a boxutcába, mert megint piros zászlóval leállították a körözést.

Az újraindításnál ugyanakkor egyórás időhatárt rendelt el a versenybíróság, mivel azonban az időjárási körülmények nem javultak, a biztonsági autó mögött megtett négy kör alapján "intették le" a futamot, a sorrend végeredménnyé vált, az első tíz helyen zárók pedig a helyezésükért járó világbajnoki pontok felét kapták meg.

Ez alapján Max Verstappen győzött.

A 23 éves pilótának ez az idei hatodik, és pályafutása 16. futamgyőzelme.

Verstappen mögött George Russell, a Williams brit versenyzője lett a második, míg honfitársa, a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) a harmadik.

A további sorrend (első 10): Ricciardo, Vettel, Gasly, Ocon, Leclerc, Latifi és Sainz.

Jövő héten a Holland Nagydíjjal folytatódik a világbajnokság


(MTI/para)