A belügy is vizsgálódik az idős nénivel ordítozó zsigárdi hekus ügyében!

2017. február 3. - 19:47 | Régió

Eljuttattuk a szomszédok által készített felvételt a kerületi rendőrségnek, most kaptunk választ.

A belügy is vizsgálódik az idős nénivel ordítozó zsigárdi hekus ügyében!
M.J., az agresszív rendőr (Facebook)

„A rendőr felettesei megvizsgálták a bejelentést, jelenleg pedig már foglalkoznak az üggyel. A Vágsellyei Járási Rendőrkapitányság igazgatóján kívül a Belügyminisztériumi Felügyelőség is”

– reagált megkeresésünkre pénteken Renáta Čuháková, a nyitrai kerületi rendőrség szóvivője.

A belügyminisztériumi szerv jár el a rendőri testület tagjai által elkövetett bűntények ügyében. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy bűntényként, esetleg szabálysértésként kezelik-e a fiatal zsigárdi rendőr cselekedetét.

Mint arról korábban a nevük elhallgatását kérő lakók elmondásai alapján beszámoltunk, a zsigárdi községháza feletti bérlakások egyikében élő M. J. múlt csütörtökön reggel összetört egy virágcserepet a lépcsőházban, majd rendkívül durván, emberhez méltatlan módon kiabált egy ott lakó idős asszonnyal. Erről az egyik szomszéd telefonnal videófelvételt készített, amelyet eljuttattak többek között hozzánk is.

Elmondásaik alapján nem ez volt az első eset, amikor a fiatal hekus agresszívan viselkedett, ezzel azonban túllépett minden határt, ezért fordultak a médiához, és a polgármesterhez.

A polgármester megkeresésünkre azt mondta, az ügyet a helyi képviselő-testület elé viszi, és az önkormányzat dönthet arról, mit cselekszenek a községi lakásban élő férfival.

Az egyik szomszéd pénteken úgy nyilatkozott, hogy

napok óta szinte nem is látták M. J.-t, ellenben ma rendőrök érkeztek hozzájuk, hogy kikérdezzék őket a történtekről.

Amint részleteket is megtudunk, tájékoztatunk.

(para)