A belügyminiszter felülvizsgálja Hamran István és az előző kormány intézkedéseit

2024. február 12. - 10:09 | Belföld

Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminiszter a TA3 V politike című műsorában kijelentette, hogy a koalíció még visszatér elődeinek kormányzásához, kivizsgálják a ballépéseiket.

A belügyminiszter felülvizsgálja Hamran István és az előző kormány intézkedéseit
Matúš Šutaj Eštok (Fotó: TASR)

„Visszatérünk még rá, hogy mit művelt a korábbi kormány. A minisztériumban nem effektív vásárlásokra bukkantam. Nemcsak politikailag, hanem büntetőjogilag is felelősségre kell vonni az érintetteket. Nem feledkezhetünk meg róla, hogy három és fél év alatt megbuktatták az államot”

– nyilatkozta Šutaj Eštok, majd hozzátette, hogy egyebek mellett Hamran István volt országos rendőrfőkapitány intézkedéseit is felül akarja vizsgálni, akinek az irányítása alatt több pályázatot is kiírtak járművásárlásra. A belügyminiszter ezeket nem tartja hatékonynak.

„Ha Hamran úr irányítása alatt nem hatékony módon történt az autóvásárlás, akkor felül kell vizsgálni az egészet és fel kell hívnom rá a figyelmet. Az érkezésemmel véget ért a politikai bosszú korszaka. Velem olyan törvény érkezett a minisztériumba, amely mindenkire egyformán érvényes, függetlenül attól, hogy milyen politikai színeket képvisel” – mondta.


(TA3)