A belügyminiszter konkrét javaslatokat vár a rendőrség megreformálására

2020. augusztus 5. - 07:22 | Belföld

Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter levélben tájékoztatta a rendőrséget, hogy a rendőri erők reformja nem érinti az alkalmazottak fizetését és szociális biztonságát. 

A belügyminiszter konkrét javaslatokat vár a rendőrség megreformálására
Fotó: TASR

Ugyanakkor arra szólította fel a testület tagjait, kerüljék el a sehová sem vezető kritikát, és tegyenek konkrét és tényszerű javaslatokat a testület megreformálására - tájékoztatta a TASR-t Barbara Túrosová, a belügyminisztérium sajtóosztályának igazgatója.

A belügyminiszter a testület minden tagjának elküldte a levelet. „A minisztérium tisztában van a legtöbb problémával, mivel rendszeresen egyeztet a rendőrökkel. Ezért kérte őket, hogy konkrét javaslatokkal járuljanak hozzá a reformhoz" - magyarázta Túrosová.

A rendőrségi reform előkészítésével foglalkozó munkacsoport hetente ülésezik a belügyminisztériumban. Túrosová tájékoztatása szerint még nincs meg a pontos dátuma a reformjavaslatok tárcaközi egyeztetésének.

A rendőrség megreformálása szerepel a kormányprogramban. Az átszervezés mellett megváltoztatnák az országos rendőrfőkapitány megválasztásának rendszerét is.


TASR