A belügyminiszter szerint Kollár nem szegte meg a kijárási tilalmat

2020. október 26. - 21:47 | Belföld

Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter nem gondolja, hogy Boris Kollár (Sme rodina) házelnök szombaton megszegte volna a kijárási tilalmat, amikor közúti balesetet szenvedett.

A belügyminiszter szerint Kollár nem szegte meg a kijárási tilalmat
Fotó: TASR

Mikulec nem tudta megmondani, hogy Kollár szombaton munkaügyet intézett-e egy harmadik személlyel. A kijárási korlátozás alól kivételt képez a munkába való utazás. A belügyminiszter szerint vizsgálni fogják, hogy a személy, akivel az autóban tartózkodott, megszegte-e a tilalmat.

Sajtóértesülések szerint a kocsiban volt Miroslava Fabušová, a Miss Universe egykori döntőse is. Ha Kollár olyan egészségügyi állapotban lenne, Igor Matovič kormányfő megkérdezné tőle, milyen ügyben utazott szombaton.

Boris Kollár autója szombaton kora este, 17.30 környékén Pozsonypüspökinél karambolozott, a 63-as főút és a temető mellett elhaladó Mramorová utca kereszteződésében. Az eddig rendelkezésre álló információk szerint az őt szállító jármű, melyet a Közjogi Méltóságok Védelmét Ellátó Hivatal embere vezetett, szabályosan közlekedett, a kereszteződésben azonban a másik autó áthajtott a piroson, egyenesen bele Kollárék járművébe. Boris Kollárnak eltört egy nyakcsigolyája, rajta kívül a testőre és még egy hölgy könnyebb sérüléseket szenvedett.


TASR/para