Bemószerolja a SZAR-ozós erdélyi képviselőt egy magyarországi kollégája

A SZAR-gentinis beszólás kivizsgálását kéri az Európai Parlament elnökétől a magyar szocialista euroképviselő Sógor Csaba strasbourgi felszólalásának ügyében.

Bemószerolja a SZAR-ozós erdélyi képviselőt egy magyarországi kollégája
EP

Ahogy arról a portálunk az összes magyar nyelvű médium közül elsőként beszámolt, az erdélyi magyar EP-képviselő a Sargentini-jelentés szavazatmagyarázatai közt szólalt fel és tréfálkozott azzal Szanyi Tibor leirata szerint, hogy  

“Ez a Sar…(hosszabb szünet)…gentini jelentés...”

Szanyi szerint "ez a magyarul beszélőknek egyértelműen úgy hangzik, mintha a személy és / vagy a jelentése szó szerint (elnézést a szóhasználatért) ‘szar’ lenne. Ez a magyar szó egyetlen jelentéssel bír, semmilyen más módon nem magyarázható."

"Meggyőződésem, hogy bármely európai parlamenti képviselő, személy vagy akár dokumentum ellen teljességgel elfogadhatatlan egy ilyen brutális verbális támadás az Európai Parlamentben," - írja levelében az MSZP-s képviselő. 

Sógor Csaba másként látja a helyzetet, a Facebook-oldalán el is mondta, hogy "A szerdai parlamenti felszólalásomból kiragadott és félreértelmezett részlet természetesen nem volt szándékos. Aki ismer, tudja. Elnézést kérek, ha ezzel bárkit megsértettem!"

444.hu/para