Bemutatták a Virgin Galactic utasszállító űrhajójának belsejét – VIDEÓ 

2020. július 29. - 10:45 | Tech

Virtuális bejárással mutatták be a Virgin Galactic VSS Unity nevű utasszállító űrhajójának belsejét.

Bemutatták a Virgin Galactic utasszállító űrhajójának belsejét – VIDEÓ 
Fotó: Virgin Galactic

A Richard Branson brit milliárdos által alapított vállalkozás 250 ezer dollárért kínál űrutazásokat, amelyek résztvevői személyre szabott ülésekből élvezhetik majd az űrhajó 12 ablakán át eléjük táruló látványt, amikor a Földtől mintegy 97 kilométeres magasságba emelkednek. Az űrhajó elülső részén további öt ablak található.

"Elképesztő üléseink vannak, amelyeket az egyes utasokhoz igazítunk, hogy maximális kényelmet nyújtsunk számukra"

- mondta George Whitesides, a Virgin Galactic űrigazgatója, hozzátéve, hogy az utasok kicsatolhatják magukat, amint a gép eléri a világűr határát, hogy megtapasztalhassák a súlytalanság élményét.

A cég egyelőre nem közölte, mikor fogja elindítani űrutazásait. Whitesides szerint eddig mintegy 600 foglalás érkezett és további 400-an érdeklődnek a repülések iránt. A tervek szerint a cég brit alapítója, Richard Branson az első turisták között lesz.

A VSS Unity egyik különlegessége egy hatalmas, köralakú tükör a kabin hátuljában, amely "lehetővé teszi az utasok számára, hogy olyan módon lássák magukat az űrben, amelyre korábban nem volt példa".

Az űrhajó egy hordozó repülőgépen emelkedik fel a vállalat új-mexikói űrkikötőjéből, majd egy adott magasságban leválik hordozójáról és tovább emelkedik a világűr határáig.

MTI