Bénes László a német Mönchengladbachban folytatja!

2016. június 24. - 12:58 | Sport

Ötéves szerződést írt alá a doborgazi származású tehetséges focista.

Bénes László a német Mönchengladbachban folytatja!
Bénes László (Fotó: Facebook)

Bénes László az elmúlt idényben még a Zsolna együttesét erősítette, most azonban végérvényesen lezárult az átigazolása az idei német bajnokság negyedik helyezettjéhez, a Mönchengladbach együtteséhez, amellyel ötéves szerződést írt alá.

A 18 éves középpályás a szlovákiai futball nagy tehetségei közé tartozik. Győrből érkezett Zsolnára, ahol másfél évet focizott, 42 mérkőzésen 2 gólt szerzett.

A sárga-zöldeknél játéktudásban és taktikailag is jelentősen előrelépett, éppen ezért a zsolnai klub értékelése szerint "a világ egyik legerősebb labdarúgó bajnokságába történő átigazolása jelentős eseménynek számít nemcsak a csapat, de a Fortuna Liga és a szlovák futball életében is".

A Borussia Mönchengladbach az elmúlt idényben a Bajnokok Ligája csoportkörében is szerepelt. A bajnoki negyedik helyének köszönhetően idén erre ismét lehetősége lesz, Bénes pedig már ennek része lehet. "Lászlót nagyon ígéretes játékosnak tartjuk. Bízunk benne, hogy a fejlődésének következő szakaszát velünk élheti meg" - közölte a Twitterén a német klub sportigazgatója, Max Eberl.

"A Zsolnához történ érkezésem nagyon sokat segített az előrelépésben. Örülük annak, hogy a csapat tagja lehettem, nagyon jó mérkőzéseket játszottunk az Európa Ligában. Most viszont szuper ajánlatot kaptam, és reménykedem benne, hogy még jobb lehetek" - jegyezte meg Bénes. Az ifjúsági válogatott játékos elsősorban az Athletic Bilbao elleni két mérkőzésre emlékszik szívesen az EL-ből.

"Nagyon nehéz elmennem innen, nagyon szerettem Zsolnát, a szurkolókat és a helyi focit is. Szeretném a szurkolókat arra ösztökélni, hogy továbbra is buzdítsák a fiúkat és szorítsanak nekik" - fogalmazott.

(TASR/para)