Bénes magabiztos büntetője sem segített csapatán a Német Kupában (videó)

2017. április 27. - 12:26 | Sport

Kedden az Eintracht Frankfurt jutott be elsőként a labdarúgó Német Kupa döntőjébe, miután büntetőkkel 7:6-ra legyőzte a házigazda Mönchengladbachot. A hazaiaknál a doborgazi Bénes László is a pályán volt, értékesített büntetője azonban nem volt elég a továbbjutáshoz.

Bénes a 80. percben lépett a pályára 1:1-es állásnál, és a büntetőknél sem hiányozhatott. „Az edző megkérdezte, hogy akarok-e büntetőt rúgni. Bólintottam. A játékostársakkal megegyeztünk a sorrendről – én lettem az ötödik, így adott esetben eldönthettem volna a továbbjutást” – mondta a Nový Časnak Bénes.

A fiatal labdarúgó higgadtan sétált a büntetőponthoz, majd hatalmas erővel a léc alá lőtte a labdát. „Nem is gondoltam rá, hogy elhibáznám. Egy kicsit elkapott az izgalom, mikor láttam, hogy az előttem lévő nyolc játékos értékesítette a büntetőt. Sosem játszottam még ilyen fontos mérkőzést” – tette hozzá Bénes.

A Mönchengladbach színeiben egyre többet játszik a fiatal doborgazi tehetség: zsinórban már ötödik mérkőzését játszotta a Borussia színeiben.”Egyre nő az önbizalmam, az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt. Eredetileg balra akartam rúgni a büntetőt. A kapus a szemembe nézett, bizonytalanná váltam, ezért a kapu jobb oldalát választottam. Kár, hogy elúszott a továbbjutás, hatalmas volt a lehetőség” – mondta Bénes.

Cas.sk/para