Benzema nem reménykedik abban, hogy visszatérhet a francia válogatottba

2019. február 17. - 16:40 | Sport

"Nem leszek bolond, s mondom azt, hogy várok a válogatott visszatérésemre" - fogalmazott a Real Madrid 31 esztendős csatára, Karim Benzema, aki a szexvideós zsarolásként elhíresült ügy miatt került ki a nemzeti csapatból. 

Benzema nem reménykedik abban, hogy visszatérhet a francia válogatottba
Fotó: AFP

Mathieu Valbuena 2015 júniusában panaszt tett, mert egy ismeretlen felhívta és közölte vele, birtokában van egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy "elrendezését" javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt, de azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki. A vád szerint Benzemát egy gyerekkori barátja rávette, hogy közvetítőként lépjen fel, érje el Valbuenánál, hogy egyezzen meg zsarolóival. A csatárt 2015 novemberében őrizetbe vették, de kihallgatását követően szabadon engedték, majd Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke decemberben bejelentette, hogy határozatlan időre eltiltják a válogatottbeli szerepeléstől.

Az ügy sértettje Benzema ellen vallott, és egyértelműen megvádolta a Real Madrid támadóját, aki viszont tagadta, hogy bármilyen aktív szerepet játszott volna Valbuena megzsarolásában.

Benzema 2007-ben, az Olympique Lyon játékosaként mutatkozott be a nemzeti együttesben, amelyben 81 találkozón 27 gólt szerzett, 2015 októbere óta azonban nem kapott meghívót Didier Deschamps szövetségi kapitánytól. Így a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságról, valamint a tavalyi, francia győzelemmel végződött oroszországi világbajnokságról is lemaradt.

Benzema leszögezte: tudja, hogy "megvan a csapat, amely világbajnok lett, új generáció alkotja, fiatal új játékosokkal, és ez rendben van így". Hozzátette: sok sikert kíván a válogatottnak.


(MTI)