Benzintolvajokat csíptek el Nagymegyeren – alaposan megtankoltak, majd fizetés nélkül elhajtottak

2021. november 30. - 13:31 | Régió

A nagymegyeri rendőrség eljárást indított egy 29 éves nő és egy 24 éves férfi ellen, mindketten magyar állampolgárok.

Benzintolvajokat csíptek el Nagymegyeren – alaposan megtankoltak, majd fizetés nélkül elhajtottak
Fotó: TASR - illusztráció

A rendőrség tájékoztatása szerint a páros a környékbeli benzinkutakon többször is megtankolta az autót, valamint műanyag tárolókat is megtöltöttek üzemanyaggal, majd fizetés nélkül távoztak.

Az első eset november 18-án történt Medvén (Dunaszerdahelyi járás). A délutáni órákban közel 200 liternyi üzemanyagot engedtek az autóba és benzines kannákba. Fizetés nélkül elhajtottak, amivel 279 eurós kárt okoztak.

Másnap az egyik nagymegyeri benzinkúton ismételték meg a műveletet: összesen 233 liter benzint tankoltak 328 euró értékben, majd fizetés nélkül távoztak.

A harmadik esetben már nem jártak sikerrel: november 27-én ismét megérkeztek Opel Astrájukkal a nagymegyeri töltőállomásra. 122 liter benzint tankoltak a kocsiba és benzines kannákba. A csomagtartóban további nyolc kanna volt elkészítve, azokat azonban már nem tudták megtölteni, a városi rendőrök ugyanis lecsaptak rájuk. Amennyiben ez az akciójuk is sikeres lett volna, több mint 370 liter benzint loptak volna 400 euró értékben.

A helyszínre kiérkező nagymegyeri rendőrök mindkettőjüket előállították, és úgynevezett szupergyors eljárás keretén belül lopással gyanúsították meg őket. A bíróság döntéséig biztosan rács mögött maradnak. A törvény értelmében két évig tartó börtönbüntetésre is számíthatnak.


(para)