Beoltották Komáromban az első pedagógusokat

2021. február 20. - 12:04 | Régió

A komáromi AGEL kórház oltóközpontjában szombaton megkezdődött a pedagógusok beoltása a Covid-19 betegség ellen. A Paraméter a helyszínen érdeklődött a folyamat lebonyolításáról, illetve a tanárok véleményéről.

Beoltották Komáromban az első pedagógusokat
(Fotó: Paraméter)

Filkó Gabriella, a kórház készültségi osztályának orvosa elmondta, a kórház örömmel vette tudomásul, hogy részese lehet a minisztérium programjának és részt vehet a pedagógiai alkalmazottak oltásában.

„Ma AstraZeneca típusú vakcinával kezdünk és az 55 év alatti pedagógusokat oltjuk - mondta a Paraméternek. - A hétvégére 500 vakcina áll rendelkezésünkre. Az oltás kizárólag online regisztráció alapján zajlik, a minisztérium megadta az illetékes hivataloknak a linket és azon lehet regisztrálni“ – tette hozzá Filkó Gabriella.

Andruskó Imre, a Selye János Gimnázium igazgatója is egyike volt az oltásra várakozó pedagógusoknak. Portálunk érdeklődésére elmondta, a gimnázium 41 tanára közül 37-en jelezték, hogy szívesen beoltatnák magukat. Az 55 év alattiak közül 15-en regisztráltak, őket szombaton és vasárnap is oltják.

„Én személy szerint azért jöttem, hogy ezzel is támogassam az oltást,

úgy gondolom ebben a nehéz helyzetben nincs más megoldás, mint az oltóanyag“ – mondta az igazgató.

Králik Zsuzsa pedagógus kifejezte aggodalmait az oltással kapcsolatban:

„Elsősorban ha tanítani szeretnék az iskolában, szeretném ha védett lennék, ne fertőzzem a gyerekeket, sőt a gyerekek se fertőzzenek engem. A második ami nagyon fontos, hogy a családomat védjem. Féltem a mellékhatásoktól, remélem nem lesz semmi gond. Sok hírt hallani arról, hogy emberek rosszul lettek – én bízom benne, hogy minden rendben lesz.“

Bazsó Gyula tanár már túlesett az oltáson, a váróteremben kérdeztük meg véleményéről:

„Olyan a helyzet, amilyen: az ember nem zárkózhat be otthon. Más kiutat egyelőre nem látok. Az embernek van magánélete, idősebb szülei, gyermekei és sosem tudhatjuk mit hozunk haza“ – mondta.

Az oltási folyamat a látottak alapján gördülékenyen zajlik, és komoly mellékhatásokról sem kaptunk hírt a helyszínen.

Hupka Adrián