Berényi lesz az egyik megyei alelnök!

Jozef Viskupič (OĽaNO) megyeelnök bemutatta négy leendő alelnökét, egyikük Berényi József lesz, ő tehát a Mikuš-éra utolsó ciklusát követően is megőrizheti ezt a posztját

Berényi lesz az egyik megyei alelnök!
Berényi József (Fotó: TASR)

A múlt hétfői alakuló ülést követően december 20-án ülésezik első alkalommal a megyei képviselő-testület Nagyszombatban. A megyeelnök felhívta a szakmai és laikus nyilvánosság figyelmét is arra, hogy vegyenek részt a jövőben a testület mellett működő szakmai bizottságok munkájában.

Az egyes bizottságok tagjait a testület hagyja jóvá, nyolc tagúak lesznek. Egyelőre képviselőket szavaznak be a tagjaik közé, de Viskupič elmondása szerint keresi annak módját, hogy külső szakértők vagy laikusok is bekapcsolódhassanak a munkájukba.

Az első rendes ülésen a jövő évi költségvetéssel, a megyei tanács és a bizottságok felállításával, valamint az alelnökök megválasztásával foglalkoznak majd. A megyeelnök leszögezte, hogy a költségvetés legfontosabb részét, a beruházási jegyzéket januárban vagy februárban hagyhatják jóvá. "Szükség lesz a módosítására, nem értettem azzal egyet, ahogy felállították, ezért halasztani kellett" - jegyezte meg.

A négy megyei alelnök egyike, ahogy arra számítani lehetett, az MKP-ból kerül ki, mégpedig Berényi József személyében, aki ezzel tulajdonképpen marad az előző négy évben betöltött pozíciójában. Az ő prioritásai közé sorolják a közlekedést, a kerékpárutakat, az infrastruktúrát, az oktatás és az iskolaügyet.

Pavol Kalman (OĽaNO-KDH-SaS) foglalkozik majd az egészségügyi ellátással, a regionális fejlődéssel, a vidékfejlesztéssel és a környezetvédelemmel. Marek Neštický (független) hatáskörébe tartozik majd a polgári társadalom, az ifjúság, a sport, a kultúra, az átláthatóság és a polgárok irányába nyitott hivatal, míg Roman Sova (OĽaNO-KDH-SaS) elsősorban a gazdálkodással, pénzügyekkel és a szociális szolgáltatásokkal foglalkozhat megyei alelnökként.

(TASR)