Berlinale - Hillary Clinton is elkísérte a fesztiválra a róla készült dokumentumfilm-sorozatot

2020. február 25. - 10:59 | Kultúra

Hillary Clinton is elkísérte a Berlinaléra a róla készült dokumentumfilm-sorozatot. A volt first lady, demokrata politikus hétfőn vonult végig a német főváros filmfesztiváljának vörös szőnyegén.

Berlinale - Hillary Clinton is elkísérte a fesztiválra a róla készült dokumentumfilm-sorozatot
-illusztráció- (Fotó: YouTube - Screenshot)

A Hillary című minisorozat a fesztivál honlapja szerint nemcsak a közismert politikust ábrázolja, hanem arra is kísérletet tesz, hogy ennél mélyebb, személyesebb portrét rajzoljon róla.

A 252 perces produkcióban szerepel a 2016-os elnökválasztási kampány, megszólal férje, a volt elnök, Bill Clinton, Hillary Clinton több barátja, támogatója, köztük Barack Obama volt elnök és szót kapnak ellenfelei is. Nanette Burstein, a dokumentumfilm-sorozat rendezője nem kronologikus sorrendben mutatja be Hillary Clinton életének eseményeit, lehetővé téve, hogy a néző átfogóbb képet kapjon róla és megértse az összefüggéseket.

A Hillary című dokumentumfilm-sorozat hétfő esti bemutatója után a 72 éves politikus, volt amerikai külügyminiszter részt vesz a filmről szóló beszélgetésen. A produkció sajtókonferenciáját kedden tartják a Berlinalén.

Brunstein On the Ropes című dokumentumfilmjét 2000-ben Oscar-díjra jelölték és elnyerte érte a Sundance Filmfesztivál zsűrijének különdíját. Amerikai tinédzserek című alkotásáért pedig 2008-ban megkapta a Sundance dokumentumfilm-rendezői díját.

(MTI)