Beszélgetés gyökerekről, szlovákmagyarokról, hovatartozásról és szomszédságról - a Kikötő következő vendége Galán Angéla

2020. február 27. - 08:31 | Kultúra

Mennyire idegen még neki szülővárosa, Budapest és mit jelent számára Pozsony, ahol nevelkedett, esetleg Prága vagy Amerika?

Szlovákiában, kisebbségiként felnőtt magyarként van-e kész válasza arra, hogy hova tartozik igazán? Mit élvez jobban: felkészülni, forgatni, szerkeszteni, vagy épp másokat faggatni? Eddigi munkásságából mire a legbüszkébb? Vannak-e az esti munkának előnyei és akadnak-e hátrányai? Inkább szlovákok vagy magyarok a szlovákmagyarok? Mi volt számára a legmeglepőbb abban, ahogy közvetlen szomszédaink látnak minket és milyen szomszédok vagyunk mi?  A népszerű fiatal dokumentumfilmes és műsorvezető a Kikötő – Polgári Szalon 2020 márciusi rendezvényén.

Vendég: Galán Angéla, Junior Prima Díjas műsorvezető, televíziós újságíró és dokumentumfilmes
Házigazda: Bödők Gergely, történész

Időpont és helyszín: 2020. március 19., csütörtök, 18.00
Komárom, Rév – Magyar Kultúra Háza
 
Az esemény látogatóinak felajánlásait (jelképes 1 euró), vagy tetszés szerinti adományát ezúttal is jótékony célra ajánlják fel. Ez alkalommal a komáromi Jókai Mór Alapiskola vers- és prózamondó műhelyét szeretnék támogatni.


(-)