Beszélgetés a közösségi médiáról, a techcégek szerepéről és a demokratikus nyilvánosságra gyakorolt hatásukról a Kikötő – Polgári Szalonban

2022. május 10. - 14:07 | Kultúra

Gazdag József író, újságíró és Pető Péter újságíró, író, a 24.hu főszerkesztője lesz a Kikötő – Polgári Szalon 2022. májusi rendezvényének vendége.

Demokratikus csodafegyver vagy szofisztikált diktatórikus eszköz a közösségi média és hogyan hat a demokratikus nyilvánosságra? A szabad véleményformálás záloga, vagy inkább a totális gyarmatosítás eszköze? Állam-e az államok felett és mekkora a szerepe a társadalmi megosztottságban? Ki a like-vadászat végén az igazi áldozat? Mit tud rólunk az okostelefonunk és milyen út vezetett a használati tárgytól a függőségig? Maradtak-e eszközeink az algoritmusok ellen és ebben a küzdelemben végül a technika vagy mi maradunk talpon? Milyen lesz, és lesz-e élet a Facebookon túl? Két méltán elismert újságíróval, íróval a közösségi médiáról a Kikötő – Polgári Szalon 2022. májusi rendezvényén.

Vendég: Gazdag József író, újságíró és Pető Péter újságíró, író, a 24.hu főszerkesztője

Házigazda: Bödők Gergely történész

Időpont: Május 13. I PÉNTEK 18:00

Helyszín: Rév – Magyar Kultúra Háza

Az esemény látogatóinak felajánlásait (jelképes 1 euró = 375 forint), vagy tetszés szerinti adományát ezúttal is jótékony célra ajánljuk fel.

Az eseményen hang- és fényképfelvételek készülnek! A rendezvény szervezése és lebonyolítása a hatályos járványügyi szabályoknak megfelelően történik!


(-)