Beszéljünk a lényegről!

Naponta negatív információözön zúdul ránk. Propaganda, valósnak vélt valótlan hírek, féligazságok és hazugságok. Forrong a világ körülöttünk, és mi hajlamosak vagyunk arra, hogy higgyünk az írott szónak és a „híreknek“. Ilyen „alapokra“ épül és növekszik a negativizmus, amit sok esetben saját magunk szítunk. És sajnos nem csak nevünket fel nem vállalva a közösségi hálón, de mindennapjainkban is. Mert minden cselekedet tőlünk, emberektől jön. A gyűlölködés is. A spekulációk, az álhírek, a rémisztgetés sajnos nagyon sok politikus munkaeszköze lett. Gyűlölködve, gyűlöletből politizálni azonban nem szabad. Még akkor sem, ha egy bizonyos választói csoportot ezzel nagyon hatékonyan lehet mozgósítani. 

Én, szlovákiai magyar politikusként olyan kérdésekkel szeretném mozgósítani a választóimat, amelyek az együttműködésről, a béke garanciájáról, a nyugodt életről szólnak.

Mert ezt tartom fontosnak. Ezért vagyok politikus.

Ezért kérdezem meg, hogy vajon nem igaz-e, hogy amióta a Híd a politikai palettán van, enyhült a magyarellenesség Szlovákiában? Igaz. Hogy amióta a Híd kormányon van, sikerült-e jogainkat erősíteni? Igaz. Hogy csak a nyelvhasználatot, és a kulturális alapot, vagy a kisiskoláinkat említsem. Igaz-e, hogy amióta a Híd kormányon van, megháromszorozódott a déli régiókba irányuló befektetések összege? Igaz. Hogy amióta a Híd kormányon van, nem horribilis összeggel, de sikerült segíteni a kisnyugdíjasokon, a kisvállalkozókon és az ifjú házasokon? Igaz. És emellett eltörpül az a sok negatívum, amit ránk zúdítanak, mert a Smerrel és az SNS-szel kormányozunk. 

De beszéljünk a lényegről. Elértük volna ezt, ha nem vagyunk kormányon? Nem. Jobb lett volna a szlovákiai magyarok helyzete, ha ellenzékben vagyunk? Nem.

Tehát én továbbra is arra fogok törekedni, hogy a szlovákiai magyarság a lehető legnagyobb erővel és a lehető legmagasabb szinten legyen képviselve.

Mert a megoldás az, ha lépésről lépésre, mindenki a saját lehetősége szerint azon fog dolgozni, hogy a szlovákiai magyarság egy erős és magabiztos nemzetiségi közösség legyen Szlovákiában. Én 2019-ben is erre fogok törekedni. 

 

Bugár Béla

köztársaságielnök-jelölt

 

(PR-cikk)