"Beszélni kell az emberekkel, hogy ne féljenek" – oltóközpontba látogatott a kormányfő

2021. június 18. - 19:42 | Belföld

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő az Eperjesi Megyei Önkormányzat kihelyezett oltószolgálata által létrehozott širokéi oltóközpontba látogatott.

"Beszélni kell az emberekkel, hogy ne féljenek" – oltóközpontba látogatott a kormányfő
Fotó: TASR

A művelődési házban lévő központban pénteken körülbelül 150 embert akarnak beoltani a Pfizer/BioNTech vakcina második adagjával. Ezt követően az oltást biztosító csapat Chminianska Nová Ves-en folytatja a munkát.

„Nagyon örülök, hogy az állam és az önkormányzatok továbbra is együttműködnek. Ezen a téren, természetesen, erősítésre van szükség, mert látjuk, hogy épp ennek az együttműködésnek köszönhetően sokkal közelebb tudjuk vinni az oltást az emberekhez. Az oltás az egyetlen hatékony fegyver a vírus ellen”

– közölte Heger. Hozzátette: most zajlik az a kampány, amellyel motiválni akarják az embereket az oltásra. Szerinte beszélni kell az emberekkel, hogy ne féljenek.

A PSK kihelyezett oltószolgálata már 100 községet látogatott meg. Milan Majerský megyeelnök szerint ez a megyei önkormányzatok és a községek együttműködésének jó példája. „A kiutazásnak megvannak az előnyei, mert az emberek egymás között reklámozzák, népszerűsítik az oltást, amely őket és a környezetükben élőket is védi. Szerintem ez egy nagyon jó dolog. Ha voltak is valamilyen problémák, a polgármesterekkel nagyon gyorsan meg tudtuk ezeket oldani” – állapította meg.

A megyében eddig több mint 135 000 személyt oltottak be, közülük 7500-at a kihelyezett oltóközpontokban. „Ami az oltás iránti érdeklődést illeti, ez lassan csökken. Körülbelül július közepéig fogjuk oltani az AstraZeneca második adagját. A Pfizer/BioNTech vakcina második adagját úgy adjuk be, ahogy kell, azaz négy hét után” – közölte Jozef Tekáč, a megyei hivatal egészségügyi osztályának vezetője.

A Szputnik V vakcinát vasárnap 656 embernek adták be a bardejovi oltóközpontban. Mint elmondta, hétvégén a központot zárva tartják, mivel az említett vakcina iránt alacsony az érdeklődés.


(TASR)

Címkék: Eduard Heger, oltás