Beteget ellátó mentősre támadt egy agresszív férfi Pozsonyban 

A rohamkocsi elállta a BMW útját az egyirányú utcában, a sofőr utastársa dühbe gurult és az egészségügyi személyzet egyikére támadt.

Beteget ellátó mentősre támadt egy agresszív férfi Pozsonyban 
Fotó: screenshot

Az incidens Pozsonyban, a Björnson utcában történt. A mentőápolóra akkor támadt rá a sofőr, amikor a mentőautóban épp stabilizálni próbálták egy beteg állapotát. 

A mentőszolgálat munkatársainak alig két perc kellett ahhoz, hogy stabilizálják a páciens állapotát és elindulhassanak vele a kórházba. 

„Egyszercsak megjelent egy férfi a mentőkocsinál és fenyegetni kezdett minket amiért elálltuk az útját. Próbáltuk nyugalomra inteni és elmagyarázni neki, hogy perceken belül elindulunk, de a mentőautóban fekvő hölgyet stabilizálnunk kell” – magyarázta a JOJ TV-nek az ápoló.

Miután a férfi képtelen volt lenyugodni és tovább fenyegetőzött, a mentőápoló le akarta fényképezni a kocsi rendszámát. Erre kiszállt a BMW másik utasa is.

„Azzal fenyegetett, hogy agyonlő. A nyakamnál fogva az autónak nyomott, majd rángatni, lökdösni kezdett” – mesélte a mentős, akinek a BMW rendszámtáblájáról készült fotót is ki kellett törölnie a telefonjából. 

Amikor az ellátást végző személyzet látta, hogy meglehetősen kiélezett a helyzet, jobbnak látták, ha behívnak a mentőszolgálat ügyeleti központjába, és rendőri segítséget kérnek. 

Ezalatt a két férfi eltávozott a helyszínről. 

Az idős hölgy, akit a mentőautóban ellátták, és szemtanúja volt az agresszív támadásnak, sokkot kapott. 

A mentősök feljelentést tettek a két férfi ellen. A rendőrök a duó egyik tagját veszélyes fenyegetés és rendbontás vádjával letartóztatta. 

Noviny