Beteget jelentett több ezer rendőr, mert nem fizették ki őket

Több ezer rendőr jelent beteget Puerto Ricón, mert nem kapták meg a szeptemberben tomboló Maria hurrikán nyomán a helyreállítási munkálatokban vállalt túlórázás után járó pótlékokat - jelentette szerdán az AP amerikai hírügynökség.

Az amerikai területnek számító Puerto Rico rendőrkapitánya azt javasolta, hogy az Egyesült Államok nemzeti gárdájában szolgáló katonák töltsék be az ideiglenesen megüresedett pozíciókat. Ricardo Rossello, a sziget kormányzója azonban elutasította a javaslatot, és közölte: a problémát részben az okozza, hogy a szövetségi kormány túlságosan is lassan juttatják el a helyi kormányzathoz a túlóráért járó pénzösszegeket, így a kifizetés is csúszik.

Washington mintegy ötezer gárdistát küldött a szigetre szeptember végén, hogy segédkezzenek a mentésben és a takarításban. Az AP írása szerint az érintett Puerto Rico-i rendőröknek összesen több millió dollárral tartoznak a túlóráért. 

Puerto Ricón mintegy 13 ezer rendőr teljesít aktív szolgálatot, a betegjelentési hullám miatt azonban az utóbbi időben átlagosan naponta 2700 rendőr hiányzik a munkából.

MTI/para