Betolakodók Kisudvarnokban!

A Dunaszerdahely melletti községben ropják el Pozsony ifjú szivei 75. alkalommal a Kakukktojást. Legjobb fegyver ellenük/velük a jókedv!

Betolakodók Kisudvarnokban!
Fotó: Ifjú Szivek

Az Ifjú Szivek interaktív, oktató jellegű előadásával bejárta már az egész országot, Kisudvarnokban vasárnap, május 22-én tekinthető meg.

„2015-ben nem volt olyan hónap, hogy ne adtuk volna elő. Táncoltuk a pozsonyi Hviezdoslav Városi Színházban, a kapolcsi Művészetek Völgyében. Többször turnéztunk vele gyerekek, óvodások, iskolások, gimnazisták előtt. Elvégre a koreográfia célja megszerettetni és megismertetni a néptáncot a fiatalokkal” - mondja Bartusz Réka, sales manager.

A Kakukktojás a 21. század embere számára kedves és ismerős környezetbe ágyazva dolgozza fel a Kárpát–medence hagyományos tánc- és zenekultúráját. Olyan, általánosan ismert és közkedvelt műfajokkal állítja párhuzamba a néptáncot, mint a hip-hop, a majorette, a menuette, a flamenco és a lindy hop. A Kakukktojás néptánc és népzene által meghatározó színházi élményt kínál, miközben felhőtlen szórakozást ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

„A Kakukktojásról tudni kell, hogy tulajdonképpen egy családi program: néptánc modern köntösben” – mondta interjúnkban a héten Gálik Gábor, az Ifjú Szivek tánckarvezetője, egyik táncosa.

„A kitöltő részekkel azért meggyűlt a bajunk, hiszen azokat javarészt nem ismertük. De nyitottan, felfrissülésként álltunk hozzá, hiszen ezek is csak táncok, amiket meg lehet tanulni. Úgy gondolom, egész jól sikerült is” – mesélte továbbá.


Kapcsolódó interjú:

Mi a mozgásunkkal fejezzük ki azt, amit más szóval!


Természetes, hogy azonnal felismerünk sok alma közt egy körtét, de vajon boldogulunk-e egy cigánytáncban elrejtett flamencóval is?

A kérdésre a XII. Nemzetközi Pünkösdi Bor és Népzenei Fesztiválon kaphatnak választ május 22-én, vasárnap 19:00 órakor. Mindenkit szeretettel várunk!

(ISZ/para)