A betonpanelek már a múlté: átadták az autósoknak a Nagymegyer és Csilizradvány közti felújított útszakaszt (KÉPGALÉRIA)

2023. november 16. - 12:27 | Régió

Befejeződött a Nagymegyer és Medve közti I/13-as út felújításának második szakasza, csütörtökön pedig a gépjárművezetők számára is átadták a megnyitott részt.

A betonpanelek már a múlté: átadták az autósoknak a Nagymegyer és Csilizradvány közti felújított útszakaszt (KÉPGALÉRIA)
Fotók: Cséfalvay Á. András - további képekért kattints!

Az I/13-as út felújítási munkálatait többszöri halasztás után májusban sikerült elkezdeni, miután teljes mértékben biztosítani tudták a terelőutakat a teherforgalomnak. Augusztusban kezdték meg a felújítás második szakaszát, ami most ért véget, csütörtöktől pedig már járművek is haladhatnak a nagymegyeri T-kanyar és a Csilizradvány-Kulcsod kereszteződés közti felújított szakaszon.

A munkálatok most egy időre leállnak, a harmadik szakaszt, amely a nagymegyeri posta és Izsap, valamint a Csilizradvány és a határátkelő közti útszakaszt foglalja magába, várhatóan 2024 márciusában folytatják, és a tervek szerint június végén fejeződhet be. Addig Nagymegyerről a határátkelőhöz a kulcsodi kereszteződésnél lekanyarodva Csilizradványon és Balonyon keresztül lehet majd eljutni.

Az I/13-as út a betonpanelekből épült utolsó utak egyike volt Szlovákiában. Ez idő alatt nemcsak az úttestet, de a szakaszon lévő hidakat is felújítják vagy teljesen újakat építenek.


-para-