Betörő járt a nagyabonyi kultúrházban, ruhaváltással próbált túljárni a dunaszerdahelyi rendőrök eszén (FOTÓK)

2022. június 27. - 16:12 | Régió

A dunaszerdahelyi rendőrök rövid időn belül elfogtak egy férfit, aki betört a nagyabonyi (Dunaszerdahelyi járás) kultúrházba – tájékoztatta a Paramétert Mária Linkešová rendőrségi szóvivő.

Betörő járt a nagyabonyi kultúrházban, ruhaváltással próbált túljárni a dunaszerdahelyi rendőrök eszén (FOTÓK)
Fotók: Rendőrség (Facebook) - további képekért kattints!

A polgármester reggel 8 óra körül jelentette be a betörést. Az elkövető felfeszítette az ajtót, hogy aztán ellopjon egy üveg alkoholt, valamint a helyi futballklub egy mezét.

A rendőrök visszanézték a biztonsági kamera felvételét, amely rögzítette az elkövetőt. Miután személyleírást szereztek a tettesről, elkezdték átfésülni a környéket. Tizennyolc perccel később pedig már azonosították is a fiatal férfit egy dunaszerdahelyi benzinkúton.

A fickónak ez idő alatt ugyan sikerült átöltöznie, de trükkjével nem tudta átverni a rendőröket. Mint kiderült, egy 33 éves bolgár férfiről van szó. A rendőrök felszólítására a kultúrházból ellopott, felbontatlan alkoholos üveget is átadta. A férfi szervezetében 1,63 ezrelék alkoholt állapítottak meg.

Miután őrizetbe vették, lopással gyanúsították meg, a bíróság pedig gyorsított eljárásban bűnösnek találta. Amellett, hogy egyéves szabadságvesztésre ítélték kétéves próbaidővel, két évre még az országból is kitiltották.


-para-