Betörők rámolták ki Dominika Cibulková luxuslakását – ezeket az embereket keresi a rendőrség

2021. szeptember 21. - 07:50 | Régió

Nagymértékű anyagi kár keletkezett, miután szombaton, az esti órákban Pozsonyban betörtek egy belvárosi lakásba és luxustárgyakat loptak el.

Betörők rámolták ki Dominika Cibulková luxuslakását – ezeket az embereket keresi a rendőrség
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A rendőrség tájékoztatása szerint az elkövetők 19:30 és 20:15 között hatoltak be a lakóházba, a legfelső emeleten pedig kinyitották a folyosóablakot és kimásztak a tetőre. Az első lakásból, amelybe az ablak kifeszítésével jutottak be, elmenekültek, ugyanis kutyák voltak odabent.

A szomszédos lakásba a teraszajtó felfeszítésével hatoltak be, ott pedig már sikerrel jártak: luxustárgyakkal raktak meg két ezüstszínű, levonókkal teleragasztgatott utazótáskát, majd távoztak.

A rendőrség arra kéri a nyilvánosságot, hogy aki ebben az időben a pozsonyi Duna utca környékén tartózkodott, és látta a személyeket az utazótáskákkal, az értesítse a hatóságot. A rendőrség lopás súlyos bűntette, valamint magánlaksértés ügyében indított eljárást, amiért az elkövetőket 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

A rendőrség a közösségi oldalán nyilvánosságra hozta több biztonsági kamera felvételét, amelyek rögzítették az elkövetőket.

A Nový Čas információi szerint az elkövetők az egykori teniszező, Dominika Cibulková és férje, Michal Navara lakásába törtek be. Nem először jártak betörők Cibulkováéknál: tavaly júniusban az egykori teniszező épp kisfiát hozta világra, amikor ismeretlen tettesek hatoltak be a Pozsonyhoz közeli Plavecké Podhradieben lévő hétvégi házukba, ahonnan drága berendezéseket: többek közt kerti bútort, grillezőt és medencéhez szükséges felszereléseket lovasítottak meg.


-para-