Betört egy boltba egy négytagú banda, a rendőrök rájuk lőttek

Kénytelenek voltak szolgálati fegyverüket használni az érsekújvári járásbeli, udvardi rendőrök azoknak a gyanúsítottaknak az üldözésekor, akik bolti betörést követtek el. Egyikük megsérült, orvosi ellátásra szorult – tájékoztatott Renáta Čuháková, a Nyitrai Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A podhajskái betörésről vasárnap éjszaka két óra után érkezett bejelentés a rendőrségre. „Négy gyanúsított betonrúddal törte be a bolt ajtajának üvegét. Alkoholt és cigarettát vittek el több mint 1200 euró értékben” – közölte Čuháková.

A tettesek autóval menekültek, de a rendőrök követték őket. A sofőr nem reagált a rendőrség felszólítására, nem állt meg, és veszélyeztette az úton közlekedőket. A rendőrök ezért figyelmeztető lövést adtak le.

A sofőr erre sem reagált, ezért a rendőrök rálőttek az autó kerekére. Az autó megállt, a benne ülők pedig a mezőn, gyalog menekültek. Egész délelőtt keresték őket. „Mindannyiukat elfogták, lopással és betöréssel gyanúsítják a négy férfit” – tájékoztatott Čuháková. A belügyminisztérium belső vizsgálatot rendelt el annak megállapítására, szabályszerű volt-e a kényszerítő intézkedés.
 

TASR