Betörtek a Karcsai úti romatelep előtti házba

2022. január 7. - 15:07 | Régió

A házba, amely városi tulajdonban van, és Ravasz József, a Romológiai Kutatóintézet vezetője bérli, még szilveszter előtt törtek be, néhány dolgot el is vittek. 

Betörtek a Karcsai úti romatelep előtti házba
Forrás: Ravasz József Facebook-oldala

A hírt maga Ravasz József osztotta meg a Facebookon, szavai szerint december 30-ra virradó éjszaka történt a bűntény.

"Az irodaházunk a Karcsai úti romatelep önálló épülete, mely betonfallal van körbekerítve. Az éjjel reflektorokkal kivilágott, a szomszédos cégek kamerarendszerei és a városi rendőrség térfigyelő kamerái által befogott terület sem jelentett gondot a betörőnek, hogy primitív, barbár módon feltépje az ablak külső vasrácsát, majd kitörve az ablaküveget, bent súlyos károkat okozzon" - jegyezte meg.

Az üggyel kapcsolatban megkérdeztük a kerületi rendőrszóvivőt, aki megerősítette a betörés tényét. "Az elkövető kárt tett a zárt ablakon, melyen keresztül bejutott a házba. Odabent kárt tett az ajtókban, az egyik helyiségből pedig több mindent, beleértve készpénzt is ellopott. A rendőrség betörés és lopás ügyében indított büntetőeljárást" - közölte Zlatica Antalová, majd kiegészítette azzal, hogy az elkövetőt, amennyiben kézre kerül, 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti. A folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva egyebet nem árult el.

(parameter)