Bevásárlóközpont épülhet Zselíz központjában

2016. november 30. - 12:41 | Régió

A Zselíz központjában üresen álló telken bevásárlóközpont épülhet.

Bevásárlóközpont épülhet Zselíz központjában
Forrás: zeliezovce.sk

A város központjában található 87 áras telekkel kapcsolatban egy ingatlanfejlesztő cég érdeklődik, amely egy "retail box" rendszerű, több, különálló üzletből álló bevásárlóközpontot építene az évek óta üresen álló telken.

Az érdeklődő cég szándékával már a városi képviselő-testület is foglalkozott, amely jóváhagyta a telek eladását, és az önkormányzat elkötelezte magát amellett, hogy a városfejlesztési tervet is módosítják, hogy a szóban forgó helyen bevásárlóközpont épülhessen.

Hamarosan megállapítják a 8707 négyzetméteres telek értékét, amire nyilvános versenypályázat keretén belül lehet majd ajánlatokat tenni.

Juhász András zselízi polgármester szerint a befektetés új boltokat és szolgáltatásokat adna a városnak, és ezzel új munkahelyek is létrejönének. A polgármester szeretné elérni, hogy legalább a bevásárlóközpont egyik üzletét a jelentkező helyi vállalkozók egyike kapja, és hogy a befektető ne csak boltokat, hanem játszóteret és zöldövezetet is hozzon létre a beruházás keretein belül.

Ha minden a tervek szerint alakul, a beruházás már a jövő év végére elkészülhet.

(para)