Bevásárlóközpont után már buszpályaudvaron is oltani fognak

2021. augusztus 2. - 20:57 | Régió

Oltani fognak a COVID—19 betegség ellen kedden és szerdán a kassai és a nagymihályi buszpályaudvar mellett is – tájékoztatott honlapján a Kassai Megyei Hivatal.

Bevásárlóközpont után már buszpályaudvaron is oltani fognak
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

„Nemcsak az oltóközpontokban, hanem a marginalizálódott közösségek által lakott településrészeken, a szociális intézményekben, a börtönökben, de például a plébániákon és a be-vásárlóközpontok előtt is beoltathatják magukat az emberek. Azok, akiknek eddig nem volt idejük elmenni az oltóközpontba, mostantól a pályaudvarnál is megkaphatják a védőoltás, amíg a buszra vagy a vonatra várnak" - mondta Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke, és hozzátette, a Johnson&Johnson cég egyszeri adagolású Janssen vakcinájával oltanak.

Csütörtökön Nagymihályban, az Andrej Sládkovič utcai bevásárlóközpont előtt, pénteken pedig 8.30-tól 18 óráig az egyik kassai bevásárlóközpont (Pri prachárni) előtt fog parkolni az egészségügyi személyzet autóbusza.

Ezen a héten 23 helyen – településeken, vállalati telephelyen, buszpályaudvarokon, bevásárlóközpontban, börtönben - oltanak Kassa megyében. Két nagy kapacitású oltóközpont is működik. Iglón (Spišská Nová Ves) hétfőn a Moderna vakcinával oltanak. Szombaton reggel gyerekeket, délelőtt felnőtteket oltanak a Pfizer/BioNTech vakcinával. Délután Janssen vakcinával oltanak.

Eddig közel 30 ezer embert oltottak be a mobil oltócsoportok a megyében, a múlt héten mintegy 2650 lakos kapta meg a vakcinát. A COVID-19 elleni oltási kampány kezdete óta mintegy 247 ezer adag vakcinát adtak be.


TASR