Bezárhatják az iskolákat a rezsiköltségek miatt? A kormányfő tiszta vizet öntött a pohárba

2022. szeptember 14. - 15:29 | Belföld

A miniszterelnök szerdán utasítást adott ki minden iskolának.

Bezárhatják az iskolákat a rezsiköltségek miatt? A kormányfő tiszta vizet öntött a pohárba
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök, akit ideiglenesen az oktatási minisztérium vezetésével bíztak meg, biztosított mindenkit arról, hogy az energiaárak emelkedése miatt nem zárnak be iskolákat.

A kormányfő szerdán utasítást adott ki minden iskolának, hogy adjon pontos tájékoztatást az éves áramfogyasztásáról. Ezt a szerdai kormányülés után nyilatkozta.

Hozzátette, erre azért van szükség, hogy ki tudják számolni, a számlák milyen hatással lesznek a költségvetésre. Kiemelte, fontos, hogy ez az információ az elkövetkező napokban a rendelkezésükre álljon. Amint beérkeznek az adatok, továbbítják azokat a gazdaságügyi és a pénzügyminisztériumnak.

Heger szerint nem engedhetik meg, hogy ismét távoktatásra kelljen átállni, ahogy arra kénytelenek voltak a pandémia időszakában. Kiemelte, hogy az iskolaügy és az egészségügy nemcsak neki, hanem az egész kormány számára prioritás.

„Gondolják, hogy hagyjuk a diákokat megfagyni az iskolában? Azt gondolják, hogy hagyjuk megfagyni a pácienseket a kórházakban? Semmi esetre sem” – szögezte le a miniszterelnök.


(TASR)