Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

Bezárják azt az ápolási otthont, ahol megerőszakoltak egy vegetatív állapotban lévő nőt - az erőszakoló teherbe ejtette áldozatát

Bezárják azt az arizonai ápolási otthont, amelynek egyik vegetatív állapotú nőbetegét megerőszakolták, s ez csak akkor derült ki, miután gyermeke született.

Bezárják azt az ápolási otthont, ahol megerőszakoltak egy vegetatív állapotban lévő nőt - az erőszakoló teherbe ejtette áldozatát
-illusztráció- (Fotó: AP)

A phoenixi Hacienda HealthCare ápolási otthon illetékesei csütörtökön jelentették be, hogy az intézmény vezetése az otthon bezárása mellett döntött. A határozatot azzal indokolták, hogy a történtek után nem tudják fenntartani a 60 ágyas otthont.

A Hacienda közleménye szerint mielőtt bezárnának, Arizona állam illetékeseivel együttműködve gondoskodnak az otthon három tucatnyi páciensének elhelyezéséről.

Tavaly december végén derült ki, hogy az otthonban élő 29 éves, vegetatív állapotban lévő nő kisfiút szült. A nő a Phoenixtől mintegy 205 kilométerre délkeletre fekvő rezervátumban élő San Carlos apacs törzs tagja. Az áldozat hároméves kora óta szorul ápolásra.

A hatóságok elrendelték az otthon valamennyi férfi alkalmazottjának DNS-vizsgálatát, ennek nyomán nemi erőszak vádjával letartóztatták az otthon egyik ápolóját, a 36 éves Nathan Sutherlandet.

Az intézmény személyzete azt állította, hogy nem tudtak a várandósságról a szülés előtt. A Hacienda elnök-vezérigazgatója, Bill Timmons lemondott az eset miatt. 

Az állam kormányzója felkérte az arizonai főügyészt, hogy indítson vizsgálatot a Hacienda ellen.

Az áldozat családja közölte, hogy magához veszi az újszülött gyermeket.

(MTI)