Bezártak a szavazóhelyiségek, kezdődik a szavazatszámlálás

2019. március 30. - 22:10 | Belföld

Bezártak a szavazóhelyiségek, kezdődik a szavazatszámlálás. Az elnökválasztás második köre nagyobb gondok nélkül, zavartalanul zajlott le.

Bezártak a szavazóhelyiségek, kezdődik a szavazatszámlálás
Fotó: TASR

Az Állami Választási Bizottsághoz több bejelentés érkezett. Néhány a kampánycsend állítólagos megsértéséről szólt, ezeket Eduard Bárány bizottsági elnök elmondása szerint más szerveknek továbbították.

A szlovákiai elnökválasztás második fordulóját is nyomon követték az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői, hogy értékeljék az elnökválasztásra és a választási kampányra vonatkozó jogszabályokat, illetve ellenőrizzék ezek gyakorlati alkalmazását. A megfigyelők az elnökválasztás után értékeléseket és ajánlásokat fognak megfogalmazni.

A választások biztonságos és békés lefolyására megerősített rendőri egységek felügyeltek. A nem hivatalos, előzetes eredményeket a Statisztikai Hivatal a www.volbysr.sk weboldalon fogja közzétenni. A hivatalos eredményt vasárnap (3. 31.) délben jelentik be egy sajtótájékoztatón.

Szlovákia lakosai szombaton köztársasági elnököt választottak. A választások napján csaknem 6000 szavazóhelyiség tartott nyitva.

Az elnökválasztás legfontosabb pillanatai - PERCRŐL PERCRE


(TASR)