Biciklivel üldözte rablóját a nyugdíjas néni!

2020. április 27. - 09:27 | Régió

Saját háza előtt lopta el az idős néni táskáját egy enyveskedű tolvaj. A 74 éves asszony pedig biciklire pattant és utána eredt - számolt be róla a Noviny.sk.

Oľga épp hazafelé tartott a bevásárlásból, és már a nagymihályi házuk kapujánál járt, amikor a férje bentről odakiáltott. Ekkor azonban már késő volt, a vélhetően lesben álló tolvaj kikapta a néni biciklijének kosarából a táskáját, és elinalt vele. A táskában volt a vásárolt áru és a pénztárcája is, kb. 300 euró készpénzzel.

A tolvaj elrohant, a néni pedig felpattant a biciklijére, és hajtott utána. Miután a menekülő vélhetően észrevette, hogy üldözik, a táskát átdobta az egyik kerítésen és csak a pénztárcával menekült tovább. Sikerült eltűnnie a néni szeme elől, de a 74 éves asszonynak volt egy megérzése, hogy be kell mennie az egyik közeli üzletbe. "Leírtam, hogy néz ki, és kérdeztem, nem járt-e itt ilyen személy. Közben megjött a városi rendőrség is, és az eladónő mondta, hogy ott van hátul" - mesélte a Joj TV-nek.

A fiatal férfit végül őrizetbe vették. Egy 25 éves belga állampolgárságú fiatalról van szó, akivel már nem először akadtak gondok a környéken. A fiatal férfi ellen lopás ügyében indult eljárás, a lopásért 2 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

(Noviny.sk)

Címkék: lopás, krimi, Nagymihály