Bihari János Zenei Napok Nagyabonyban – ötvenötödször

Bihari János cigányprímásra (1764–1827), a község híres szülöttjére emlékeztek a nagyabonyiak az elmúlt hét végén.

Bihari János Zenei Napok Nagyabonyban – ötvenötödször
Angyal Sándor és Lelkes Vince felvételei - Továbbiakért kattints!

A pénteki szetmise után az ünnepség résztvevői megkoszorúzták az összmagyar zenekultúra jelentős személyiségének emléktábláját, majd a művelődési házban  meghallgatták Molnár Tibor előadását a verbunkos király életéről. Az est helyi gyerekek alkalmi dal- és táncműsorával zárult.

Szombaton az iskolaépület előtti parkban felépített szabadtéri színpadon egymást követték a fellépők: a dunaszerdahelyi Dunaág néptáncműhely növendékei Volner Melinda és Nagy Iván vezetésével, a nagyabonyi Csillagfürt népdalkör és citerazenekar Kiss Katalin irányításával, Vígh Valéria, Iványi Árpád és Ágh Sándor nótanénekesek, kísért id. Mezei Ernő és zenekara, Gróff Alexandra, ill. Görcs Chiara pályakezdő énekesek, Csörgő Bertók Alena énekes és társa, a nagymagyari MT Família modern tánccsoport, továbbá az ABBA Singers és a Hídvégi Band.

A műsorsorozat sztárvendége Soltész Rezső előadóművész volt.

A zenei napok házigazdája Gányovics Júlia polgármester és munkatársai jelesre vizsgáztak szervezőmunkából. A rendezvényt jelenlétükkel megtisztelték Sólymos László, a HÍD párt elnökségi tagja, környezetvédelmi miniszter, Balódi László parlamenti képviselő, ill. a magyarországi testvértelepülés, Écs község küldöttsége.

A talpalávalóról DJ Bíró Tomi és csapata gondoskodott.

A szilvalekvárt, a szilvás lepényt, gombócot és palacsintát és egyéb más finomságokat képviselőtestületi tagok, községi alkalmazottak, pedagógusok és csemadokosok varázsolták a vendégsereg asztalára.

(lv)