Bindics László: Az előző 2 kormány katasztrofális helyzetbe sodorta Szlovákiát!

2023. június 1. - 09:12 | Belföld

Igen, a Matovič- és a Heger-kormányról van szó. Persze nem lehet azt állítani, hogy ezt rosszakaratból tették, ahogy azt sem, hogy semmi jót nem cselekedtek, de erősebb volt az egójuk, mint a hozzáértésük. 

Bindics László: Az előző 2 kormány katasztrofális helyzetbe sodorta Szlovákiát!
Képen: Bindics László

A legkiábrándítóbbnak talán a Matovič és Sulík közti marakodást nevezhetnénk. Ráadásul Sulíkéknak sikerült megbuktatnia a 3-dik kormányt is, amiben részt vettek. Ha egy 4-dik részesei lennének, akkor vajon máshogy cselekednének? Vajon, ha Matovič újra a parlamentbe kerül, majd más lesz így, hogy megbukott miniszterelnökként, pénzügyminiszterként és parlamenti képviselőként is?

A harmadik kormánypárt, a Za ludí pedig darabjaira potyogott szét, mint az öreg, rozsdás bicikli. Boris Kollárnak meg született 3 év alatt még plusz néhány gyereke. Mindeközben az államkassza romokban hever, az államadósságunk óriásira nőt és gazdaságilag is visszaestünk. Az infláció úgy elszállt, hogy majd ki verte a szemünket, és még nem állt meg a drágulás. A fizetéseink pedig sajnos messzemenőleg nem emelkedtek meg az infláció mértékével. Rosszabbul élünk! Rosszabbul és kilátástalanabbul. Heger saját maga ismerte be, hogy nem tudtak kormányozni és káoszba taszították az országot.

De szeptemberben választunk, megint elkezdődött az ígérgetés a választó megtévesztése és újbóli kihasználása. Egy dolgot nem értek. Mégpedig azt, hogy aki újból rájuk szavaz, azok mit várnak, mi fog történni, az egész demokratikus oldal leamortizálása után? A politikai kultúra borovicska szagú kocsmai szintre lepöcegödrösítése után, hogy most majd profi módon, felelősségteljesebben fognak kormányozni?

Szakértelem kell, nem populizmus.

Fico tudta az országot vezetni, maffia módszerekkel. Nekünk magyaroknak soha semmi jót nem tett, de a rosszat, amit okozott, azt sokáig fogjuk még emlegetni. Vajon elhisszük neki is, hogy megváltozott?

Ne egy másik ország vezetőinek a külpolitikai érdekeit nézzük, hanem a saját magunkét! Ne a rossz és a még rosszabb között válasszunk!

Válasszunk egy valós utat, ami értünk magyarokért dolgozik, ami lehetőséggel kecsegtet, egy jobb szlovákiai magyar élet és életminőség felé!


Kapcsolódó cikkek:
Bindics László: a Magyar Fórum ad helyet az átfogó magyar-szlovák együttműködésnek!
Bindics László: Itt az ideje, hogy elkezdjék építeni a jövőt a szlovákiai magyar és magyar érzelmű emberek

www.facebook.com/magyarforum.madarskeforum
www.magyarforum.sk

(PR-cikk)