Bírálja az OĽANO a PS-t, mert nem zárta ki az együttműködésből a Hlas-SD-t

2023. szeptember 18. - 18:54 | Belföld

Az OĽANO és barátai azért bírálja a Progresívne Slovensko (PS) pártot, mert nem zárta ki a kormányzati együttműködésből Peter Pellegrini pártját, a Hlas-SD-t, holott egy olyan csapat tagjairól van szó, akik a Smer-SD-ből váltak ki és „mindenben bűntársai voltak Robert Ficónak”.

Bírálja az OĽANO a PS-t, mert nem zárta ki az együttműködésből a Hlas-SD-t
TASR-felvétel

Az OĽANO szerint saját választói akarata ellenére hozott ilyen döntést a PS. Az Ipsos közvélemény-kutató júliusi felmérésére hivatkozva állítja ezt, melynek eredményei szerint a PS szavazóinak 70%-a elfogadhatatlannak tartja a Hlas-SD-t.

Az OĽANO a priatelia egyúttal leszögezte, semmilyen körülmények között nem fog kormányalakításról tárgyalni olyanokkal, „akik 30 milliárd euró közpénz szétlopásáért felelősek, és részt vettek a maffiaállam kialakításában, ami végül Ján és Martina meggyilkolását idézte elő”.

Jaroslav Naď, a Demokrati alelnöke szerint a PS elnöke, Michal Šimečka összeszedhetné a bátorságát és kijelenthetné, hogy a PS nem fog a Hlas-SD-vel kormányozni.

Šimečka hétfőn azt mondta, a PS minden olyan parlamentbe jutó párttal kész lesz tárgyalni a kormányalakításról, amely tiszteletben tartja a demokrácia alapelveit, az emberi jogokat, és egyértelműen európai irányultságú. Az együttműködésből a Smer-SD-t és a fasiszta pártokat zárta ki.

A választás 2023. szeptember 30-án, szombaton lesz, a választás napja előtt 48 órával kampánycsend lép életbe. A választáson 24 párt, illetve mozgalom, valamint egy választási koalíció indul.

TASR


Választási videóinterjú minden nap 18 órától a Paraméteren egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: