Bíróság elé állt a páros, amely prostitúcióra kényszerített egy 19 éves lányt

2018. november 25. - 08:44 | Régió

Pénteken bíróság elé állították a 34 éves Líviát és 38 éves Eriket, akik prostitúcióra kényszerítettek egy 19 éves lányt. A rendőrség szerint a lánynak naponta tíz kliense is volt.

Bíróság elé állt a páros, amely prostitúcióra kényszerített egy 19 éves lányt
Fotó: TASR

Pénteken a Lévai Járási Bíróság arról döntött, hogy a gyanúsítottak előzetes letartóztatásban maradjanak-e. A nem nyilvános tárgyaláson Eriket és Líviát is kihallgatták. A férfi egész idő alatt nyugodtan viselkedett, a nő viszont az ítélethirdetésre várva elsírta magát.

A bíróság végül úgy döntött, hogy a páros előzetes letartóztatásban marad.

Az emberkereskedőket szerdán tartóztatta le a rendőrség. A jelentés szerint tavaly Lívia a lévai járásbeli házába csalta a fiatal lányt, akinek háztartásbeli munkát ígért.

Ez azonban csak mese volt: a 19 éves lányt prostitúcióra kényszerítették. Erik elkészítette a lány internetes profilját, ahová alsóneműs képeket töltöttek fel róla. Emellett azt is feltüntették, hogy milyen áron végzi el a kínált szexuális szolgáltatást.

A rendőrség szerint a lányt különféle félreeső helyeken kényszerítették prostitúcióra a Lévai járásban, Nyitrán, valamint Pozsonyban is. Az sem volt ritkaság, hogy naponta tíz klienst kellett kielégítenie. Az emberkereskedők egy másik autóval követték őt, mobiltelefonon keresztül figyelték, valamint megtiltották neki, hogy a prostitúción kívül más emberekkel kerüljön kapcsolatba.

A gyanúsítottak ellen emberkereskedelem vádjával indítottak eljárást. Amennyiben bűnösségük beigazolódik, akár 7-től 12 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik őket.

noviny.sk/para