A bíróság elrendelte a terrorizmussal gyanúsított férfi letartóztatását

A Kassai Kerületi Bíróság csütörtökön elrendelte a magyar és ukrán állampolgárságú Vladimir G. letartóztatását, akit az ukrán hatóságok terrorizmus és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt köröznek.

A bíróság elrendelte a terrorizmussal gyanúsított férfi letartóztatását
Forrás: noviny.sk

A férfit, akinek Kassán van az állandó lakhelye, a szlovák rendőrség vette őrizetbe az Interpol Kijev indítványára. Vladimir G. fellebbezett a bírósági döntés ellen. A fellebbezésről a Legfelsőbb Bíróság dönt.

A férfit június 18-án, 18.30-kor vették őrizetbe. Jelenleg a kassai büntetésvégrehajtási intézetben tartják fogva őt. Az illető előzetes letartóztatását a Kassai Kerületi Ügyészség ügyésznője indítványozta.

Az elfogatóparancsot egy ukrán bíróság adta ki Vladimir G. ellen. A férfit szándékos testi sértés, halálos fenyegetés, illegális fogva tartás, túszejtés, gengszeterizmus, terrorizmus, hivatalos személy elleni támadás és más bűncselekmények gyanúja miatt körözik. Az eddig feltárt információk szerint Vladimir G. 2014-ben és 2015-ben több társával együtt bűnbandát szerveztek, amely Ukrajna területén különösen súlyos bűncselekmények sorozatát követte el. Erről Milan Filičko, a Kassai Kerületi Ügyészség szóvivője tájékoztatott csütörtökön. A férfit legfeljebb 15 évre ítélhetik.

Vladimir G. kommandósok kíséretében érkezett a bíróságra. Az újságíróknak elmondta: a vádakat elutasítja, és nem ért egyet azzal, hogy kiadják őt Ukrajnának, mivel állítása szerint Kassán él a családja.


TASR/noviny.sk/para