Bíróságra és ügyészségre is beférkőzött a koronavírus – eddig négy fertőzött személyt találtak

2020. augusztus 13. - 07:54 | Belföld

Koronavírus-fertőzést állapítottak meg a zsolnai járásbíróságon és ügyészségen, ahol két ügyész mellett egy bírónő és egy alkalmazott is megfertőződött.

Bíróságra és ügyészségre is beférkőzött a koronavírus – eddig négy fertőzött személyt találtak
Illusztráció (Fotó: TASR)

Anna Dudová Záborská, a Zsolnai Kerületi Bíróság szóvivőjének tájékoztatása szerint a bírók és az alkalmazottak, akik a főépületben dolgoznak, jelenleg otthonról végzik a munkájukat. Emellett a bíróság elnöke javasolta, hogy mérlegeljék a tárgyalások eltörlését.

A szóvivő szerint a fertőzött bírónő és a vele kapcsolatba kerülő alkalmazott már a tesztelés előtt házi karanténban volt. A járásbíróság együttműködik a regionális közegészségügyi hivatallal, hogy kiderítsék, kikkel kerültek kapcsolatba a fertőzött személyek, illetve kik vettek részt a bírónő tárgyalásain.

Martin Kokles, a Zsolnai Kerületi Bíróság szóvivője elmondta, a két pozitívan tesztelt ügyész miatt a zsolnai kerületi és járási ügyészség is korlátozva üzemel, személyesen nem fogadnak el beadványokat – csupán írásban, elektronikusan vagy telefonon keresztül lehet ezt megtenni.

Az egész épületben kötelező a szájmaszk viselése, a helyiségeket napi szinten fertőtlenítik, az alkalmazottaknak pedig megtiltották, hogy nagyobb csoportban találkozzanak.

A szigorú intézkedések augusztus 21-ig vannak érvényben a bíróságon, Dudová Záborská feltételezése szerint 24-től már visszatérhetnek a régi kerékvágásba. Az ügyészség péntekig, augusztus 14-ig működik korlátozott üzemmódban, majd hétfőn átértékelik a helyzetet.


TASR/para