Bitcoin-csaló lépett le egy pozsonyi nő 35 ezer eurójával

2021. január 18. - 13:59 | Régió

A kriptovaluták iránti kereslet az elmúlt időszakban az egekbe tolta az árukat, ezáltal az általuk megszerezhető hasznot is. Természetesen a csalók azonnal jelentkeznek, hogy megkopasszák azokat, akik kevésbé tájékozottak ezen téren.

A Joj TV számolt be egy 64 éves pozsonyi asszony esetéről. Egy nem létező cég küldött számára egy emailt, melyben lehetőségként kínálták fel, hogy fektesse be pénzét Bitcoinba. A nő néhány levélváltást követően belement, és miközben álmai nyeresége lebegett a szeme előtt, elkövetett egy ordas hibát. Megadta elektronikus bankszámlája belépési adatait a nem létező cég menedzserének a levelezés másik végén. Először 250 eurót emelt le onnan kezdődőkeként, néhány nappal később azonban ismét jelentkezett, és a nő beleegyezésével további 35 ezret utalt át.

"A károsult az ezt követő hónapokban észrevette, hogy a kriptovaluta-számláján, ahol az eredeti ajánlat szerint 60 ezer eurónak kellett volna lennie, mínusz 6 ezer volt" - árulta el Veronika Martiniaková pozsonyi rendőrszóvivő.

A Joj TV megkérdezte Dávid Štancel kriptovaluta-szakértőt, aki rámutatott egy hatalmas hibára ebben a történetben, mégpedig hogy a hölgy megadta a bankszámlája bejelentkezési adatait egy ismeretlennek. Hozzátette, hogy ha valaki kriptovalutába szeretne fektetni, vagy ajánlatot kap ilyesmire, először is utána kellene néznie, hogy a felajánló milyen értékelésekkel rendelkezik, milyen múltja van ezen a téren vagy mit mondanak róla más kliensek. Érdeklődhet a facebookos Bitcoin-közösségben vagy megkérdeznie egy szakértőt ezen a téren.

Ha ezeket a lépéseket nem teszi meg, könnyedén válhat csalók áldozatává.

(Joj TV)