Bizonyítványt osztott Heger és Gröhling (FOTÓK)

2022. június 30. - 13:34 | Belföld

Eduard Heger kormányfő csütörtökön az egyik pozsonyi alapiskolában, Branislav Gröhling pedig egy homonnai iskolában adta át a bizonyítványt.

Bizonyítványt osztott Heger és Gröhling (FOTÓK)
Fotók: TASR (További képekért kattints a fotóra!)

A miniszterelnök a tanévzáró alkalmából arról beszélt, hogy jelentős segítségre van szükségük a tanároknak, és számára az oktatásügy és az egészségügy a legfőbb prioritás.

A tanárok fizetésemelése kapcsán megjegyezte, intenzív tárgyalásokat folytatnak a szakszervezetek képviselőivel, ezek a tárgyalások pedig a nyáron is folytatódnak, hogy őszre megszülessen a megállapodás.

Heger örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy járványügyi korlátozások nélkül ért véget az idei tanév, a diákoknak pedig gratulált az elért eredményekhez. Iskolás éveire visszatekintve kiemelte, az iskolába járás nem az osztályzatokról szól, hanem a műveltségről és a tudásról, hogy minél több hasznos dolgot megtanuljanak, amelyekre szükségük lesz az életben. Hozzátette, éppen ez az oktatási reform célja is, amely készülőben van.

Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter a homonnai Jan Šverma alapiskolában méltatta az igazgató tevékenységét. A miniszter megemlítette, hogy országszerte javult az iskolák épületének külső kinézete, de még nagyobb hangsúlyt kell fektetni a belső terek felújítására is.


(TASR)