Biztonsági őrök verték meg a Republic technikusát a Csallóközi Vásárban!

2023. szeptember 23. - 12:36 | Régió

Rendkívüli incidens zavarta meg a Csallóközi Vásár péntek esti programját Dunaszerdahelyen. A Republic technikusát munkavégzés közben tettlegesen bántalmazták - számolt be az esetről közleményben a város a Facebook-oldalán.

Biztonsági őrök verték meg a Republic technikusát a Csallóközi Vásárban!
Fotó: Dunaszerdahelyi.sk

"A Dunaszerdahelyi Önkormányzat és a 41. Csallóközi Vásár szervező csapata ezúton teljes mértékben elhatárolódik a szombat este történtektől és mélységes sajnálatunkat fejezzük ki az esettel kapcsolatban" - közölték.

Szemtanúk beszámolói alapján arról szereztünk tudomást, hogy a vásár biztonsági szolgálatának embere vagy emberei támadták meg a technikust. Erre utal egyébként a város áltál közzétett közlemény is.

"Határozottan elítéljük az erőszak bármely formáját, egyben felháborítónak tartjuk a biztonsági szolgálat megnyilvánulását, akik az esetet követően beismerték felelősségüket" - írták.

Az egyik jelenlévő, akit megkérdeztünk, nem látta az incidenst, csak a földön fekvő srácot, és a csapatukhoz tartozó lányt zokogni.

Egy másik szemtanú arról számolt be, hogy az egész incidens akkor történt, amikor a technikus a zenekaruk felszerelését pakolta volna le a színpadról.

Az eset már a Republic koncertje után történt a backstage-ben, a színpad melletti részen. Ekkor már épp a TNT kezdte a fellépését, de a koncertjüket hamar félbe is szakították. Bizonyos információk szerint az inidens is közrejátszhatott ebben, más forrásból viszont úgy értesültünk, hogy a romló időjárás miatt távoztak.

A sérült technikust a helyszínen mentők látták el, arról egyelőre nincs információnk, hogy kórházba kellett-e szállítani. Később a Facebookon reagált a történtekre a Republic menedszere, Németh Erika, aki azt közölte, a biztonsági szolgálat addig nem ismerte el, ami történt, amíg meg nem mutattak nekik egy videót, amit az egyik szemtanú készített.

"Mélységesen felháborít hogy akik azért vannak ott hogy a zenekart,és annak stábját védjék (bár nem tudom kitől kellett volna) pont azok minden ok nélkül a technikusunkat leütötték,aki kórházba került és egy hajszálon függött hogy megúszta! Dolgozni természetesen jó darabig nem tud,de nekünk most az a lényeg életben maradt, de ez nem a négy alakon múlt, akik rárontottak..." - írta.

A Facebook-posztot a menedzser időközben eltávolította, de helyettesítettük a korábban készített képernyőfotóval:

Az eset kapcsán elértük Takács Tímeát, a vásár főszervezőjét, ő viszont nem kívánt a hivatalos közleményben közölteknél részletesebben nyilatkozni.

A város közleménye teljes egészében:

(parameter)


VÁLASZTÁSI INTERJÚK: Új epizód minden nap 18:00-kor a Paraméteren - egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: