Biztonságosabbá tették az érsekújvári iskoláknál levő gyalogátkelőket

 Biztonságosabban jutnak el az iskolába az érsekújvári gyerekek, a város modernizálta az oktatási intézmények környékén található gyalogátkelőket.

Új megvilágítást kapott a Folyópart (Nábrežná) utcai és a Bethlen utcai alapiskolánál található zebra, továbbá a Czuczor Gergely magyar alapiskolánál levő átkelő is.

„Három alapiskola közelében van speciálisan megvilágított gyalogátkelőhely. Emellett a gyerekek olyan zebrákon jutnak el az iskolákhoz, amelyeket a forgalom lassítása céljából megemeltek”

- tájékoztatott az önkormányzat.

A Vár (Hradná) utcai alapiskolánál új leállóhelyeket alakítottak ki a személygépkocsik számára, hogy biztonságosabb legyen a gyalogosközlekedés. A város modernizálni akarja a Sznf utcai átkelőt is, amely az autóbusz-állomástól vezet a Nyárhíd (Letomostie) utca irányába.

„Ez része lesz a kerékpárút első szakaszának, amely a vasútállomásról vezet majd a Váralja (Podzámska) utcáig. Június végéig kell elkészülnie a projektdokumentációnak, ezután kezdődhet az építkezés. A Sznf utcai kereszteződésben jelzőlámpákat akarunk felszerelni és működésüket összehangolni a főúton levő többi jelzőlámpás kereszteződéssel”

- tájékoztatott a városi hivatal.

TASR