Biztonságosabbak lesznek az érsekújvári gyalogátkelők

2020. január 16. - 07:23 | Régió

Biztonságosabbá tesznek több gyalogátkelőt Érsekújvárban. A város különleges világítóberendezéseket és fényjelzőket szerel fel.

Biztonságosabbak lesznek az érsekújvári gyalogátkelők
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A városi hivatal szerint a zebrák jelenleg is megfelelnek a biztonsági előírásoknak. „A város azonban méginkább oda akar figyelni a gyalogosok biztonságára, ezért fényjelzőt szerelnek fel az egykori kórház közelében, és új világítótesteket az iskoláknál. Később a város más pontjain is folytatják a fejlesztést” - tájékoztatott a városháza.

Az önkormányzat a közlekedési felügyelettel közösen határozza meg azokat a helyeket, ahol legveszélyesebbek a gyalogátkelők. „Eszerint döntenek arról, hogy villogó fényjelzéssel, vagy speciális világítótestekkel látják-e el az átkelőt" - közölte az önkormányzat.

Fényjelzéssel látják el a buszpályaudvar közelében lévő Sznf utcai zebrát. „Ez része a tervezett kerékpárútnak. Ezzel biztonságosabbá tesszük a közúti forgalmat, és beállíthatjuk, a zöldhullámot öt lámpánál, a strandfürdőtől a Kapisztóry utcáig” - tájékoztatott a városháza.


TASR