Blaha és Fico a tűzzel játszik - most kommunista jelképekkel pózoltak, ment is a feljelentés!

Az OKS párt alelnöke, Juraj Petrovič tett feljelentést a smeres Ľuboš Blaha ellen, aki egy Facebook-posztjában vörös csillagot, sarlót és kalapácsot ábrázoló jelképpel pózolt, ami egyértelműen kommunista szimbólum.

Petrovič szerint ugyanis fennáll a gyanúja, hogy Blaha cselekedete kimeríti az emberi és szabadságjogok elnyomását célzó önkényuralmi rendszer támogatásának, propagálásának büntetőjogi tényállását.

"Robert Fico parádés ajándékkal lepett meg 40. születésnapomon. Mit szóltok?

Azt mondja, múltkor, mikor Oroszországban sétált az utcán, észrevette ezt mint amit szinte Ľuboš Blahára szabtal. Nyilvánvalóan érti, mi kell nekem!

Köszi, főnök, tényleg örülök, viva la revolucion!

Juraj Petrovič szerint Blaha státuszüzenetével egyértelműen a kommunizmus iránti szimpátiájának ad teret, márpedig ez ugyanazt jelenti, mint amikor valaki egy horogkeresztet visel magán, ami szintén büntetendő.

Feljelentésében kitér arra is, hogy vizsgálják ki, nem követ-e el hasonló bűncselekményt a fotón való megjelenésével, illetve a fent vázolt cselekmény alapján Robert Fico is, különös tekintettel az önkényuralmi jelkép birtoklására és terjesztésére.

Robert Ficónak már így is szembe kell néznie egy hivatalos rendőrségi üggyel, melyben azzal gyanúsítják, hogy rasszista ideológiát támogat, miután kiállt a romákkal szembeni rasszista kijelentéseiért elítélt Milan Mazurek (ĽSNS) mellett.

(Oks.sk/Denník N)